ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI...

Merhaba Kıymetli Meslektaşımız,

TEKNİKER ’İN BİRİKİMİ VE ÜLKEMİN GELECEĞİ…

Ülkemizin jeopolitik ve politik geleceğine yön verecek olan iç ve dış gelişmelerin çok yoğun yaşandığı 2022 yılındayız. Demokratik, Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin 2.yüzyılına (2023) girişi öncesi olan bu yıl çok kritik bir yıldır. Bu yıl aynı zamanda da Teknikerlik Mesleğinin de 111.yılıdır. Artık bu yıl bari Teknikerler için bir seçim ve geçim yılı olsun istiyoruz…

Asır fazlası yaşayan bu Mesleğin Emekli bir mensupları olarak; mesleğimizden, ailemizden ve ülkemizden aldığımız sorumlulukla mesleki ve toplumsal sorunlara dair analiz, görüş, öneri ve taleplerimizi her yerde, her şekilde kamuoyu ile paylaştık ve paylaşmaya da devam ediyoruz-edeceğiz.

Milyonları aşan meslek mensubu ve aileleriyle; ülkemizin en büyük meslek örgütleri arasında yer alması gereken Teknikerlik mesleği ve Teknikerlerin, 111 yıl sonra bile “Türk Tekniker Odaları Birliği”’nin kurularak kurumsal bir kimlik alamamış olması, yaşamımızdaki en büyük üzüntülerimizden biri olmuştur ve olmaya da devam etmektedir.

Teknikerlik Mesleğinde, 31 Temmuz 1911’den beri geçen 111 yıl içinde sorgulanacak çok soru olabilir; bugüne veya bu hale Neden ve Nasıl geldik? vb. sorulara verilecek çok cevaplar da vardır. Ama hiçbir cevap bu günkü durumun devam etmesi için yeterli olamaz ve olmamalıdır da...

Tekniker toplumu, yıllardır derin bir sessizliğin ve nerede ise örgütsel yok olmanın eşiğinde, umut ve ufuk daralmasında, karmaşanın, güvensizliğin ve mühendis olmaktan başka yol olmadığı gibi bir “SAPLANTI sularında bir asırdan fazla süredir kürek çekiyor(!). Oysaki gerek ülkemizde ve gerekse AB bünyesindeki hiçbir ülkede, sayısı bini geçmiş MYO ve bir milyona yakın öğrencisine, daha önceki mezunları da eklendiğinde mensuplarıyla birlikte, on milyonu aşan örgütsüz bir meslek grubu bulamazsınız. Bu durum ülkemizdeki basın-yayın kuruluşlarının, siyasilerin dikkatini çekmeyebilir ama haber olarak basının, sosyolojik bir vaka olarak da sosyologların, toplum bilimcilerin ve iş dünyasının dikkatini çekseydi bari… Niçin çekmedi ve niçin çekmiyor acaba?

Teknikerlikte gelinen bugünkü noktayı ve devam eden çok sıkıntılı mesleki durumu hem dünyadaki hem Türkiye’deki gelişmelere duyarlı aklı başındaki hiçbir Tekniker kabul edemez asla etmemelidir de. Bu reddedişin içerisinde her branştan, her köyden-kentten, her soydan-soptan, her cinsiyetten, her siyasetten Tekniker mutlaka vardır ve var olmalıdır da…

Siyasi sorumlularca ve acilen TBMM ilgili komisyonlarında; tüm Teknikerlerin, kurumsal, kişisel, görüş ve önerileri alınarak, Teknikerlere özel ülkemizde siyasi ve hukuki bir alt yapı oluşturulmalı ve “TTOB-Türk Tekniker Odaları Birliği” mutlaka kurulmalıdır.

“TTOB-Türk Tekniker Odaları Birliği” ’nin kurulması için, 111 yıldır süren sessizlik ve dağınıklık dönemi artık bitirilmelidir. Bugünden itibaren Teknikerler için hayatın her alanında, daha adil bir sistemin oluşturulması için kurulmuş bu tek merkezden birlikte çalışmaya başlanmalı ve mesleğin gelecekteki nesillerine de kurumsal bir yapı bırakılmalıdır.

Bizler inanıyoruz ki, önümüzdeki günler, Teknikerler ’in 111 yıllık uykusundan uyandığı, Tekniker mesleğinin varlığının herkesçe bilindiği, mesleki onuru ve geleceği için doğru adımların atıldığı, sesinin ise hayatın her alanında duyulduğu günler olacaktır…

Bilgi ve teknolojiyle gelişen ülkemizde; ara insan gücüne daha çok ihtiyaç vardır. Büyük Türkiye’ye doğru durdurulamaz bu gidiş içindeki hiçbir Tekniker için, bugünden sonraki Türkiye bundan önceki gibi asla olmayacaktır, olmamalıdır da…

Bu alanda deneyimli bizim kuşağa düşen son görev ise; 111 yıllık Teknikerlik mesleğini derin uykusundan hemen uyandırmak ve geçmişine fazla takılmadan oradan aldığımız dersle yeni bir umut olan ve ufuk taramasına ihtiyaç duyulan bir meslek örgütünün TTOB’UN kurulmasında öncü güç olmalıdır. Bizler, çağdaş hayatın her alanında Teknikerlerinde söz sahibi olduğu yeni bir Türkiye için yola çıkmalıyız dedik ve çıktık. Sizlerin de insanca yaşadığı, geleceğe güvenle baktığı, sosyal barışının tesis edildiği, hayatının her alanında adaletli bir Türkiye istiyor ve bu uğurda da mücadele ediyor olduğunu görmek istiyoruz.

BİZLER İLK ADIM OLARAK; Teknikerlik mesleği alanında 1993 yılında kurulmuş ve daha kuruluşunun ilk yılında 9. Cumhurbaşkanımız rahmetli Süleyman DEMİREL’İN himayesinde uluslararası sempozyum yapmış ilk ve tek vakıf olan TEK-SAV’DAN, Teknikerlik mesleğinin 111. Yılında Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikler açmasını talep ettik ve bu karar alındı. Böylece tüm illerdeki Tekniker temsilcilerle kamuoyunun en geniş tabanlı desteğini alarak, TBMM’DEKİ siyasi partilerin dikkatini TTOB’UN kuruluşuna çekeceğiz ve kuruluş yasası çıkana kadar da hayatın her alanındaki Tekniker meslektaşlarımızı “Bölüşürsek TOK, Bölünürsek YOK Oluruz.” Yunus Emre, anlayışla birlik ve beraberliğe davet ediyoruz ve edeceğiz.

İKİNCİ OLARAK; Teknikerlik mesleğinde eğitim öğretim alarak ülkemize uzun yıllar hizmet vermiş ortalama 50 yıllık tecrübeli 5 meslektaşımızla, TTM-Tüm Teknikerler Meclisi Kurucular Kurulunu kurduk. TEKSAV öncülüğünde 2000 yılında DSP-ANAP-MHP koalisyon hükümetinin yıkılmasıyla yarım kalan TTOB Kanun Taslağını güncelledik ve TBMM de grubu ve temsilcisi olan siyasi parti genel merkezlerine elden teslim ettik.

ÜÇÜNCÜ OLARAK; kurtuluşa ve kuruluşa giden “Büyük Taarruz Zafer Haftası” 100.yılı ve Teknikerlik mesleğinin de 111.yılıdır diyerek, 22 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 15.00 da Anıtkabir resmi ziyareti ile yola çıktık ve TTOB kuruluna kadar da devam edeceğiz. Aynı gün ve sonraki günlerde de basın açıklaması yaptık.

DÖRDÜNCÜ OLARAK; 2022 Kasım ayı içinde TEKSAV’IN 81 İlden seçeceği temsilcilerle ve çok sayıda meslektaşlarımızın katılımı ile tek elden TBMM Başkanlığına TTOB kuruluş yasası teklifimizi sunmalıyız. Ve artık Teknikerler olarak, branş mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ayrı-ayrı temsil iddiasından vazgeçmeli ve TTOB kurucular kuruluna ve bu kurumsal yapısı içinde oluşacak meslek odalarının kuruluşuna destek olmalıyız.

TTOB kuruluşu öncesi ve sonrasında meslektaş ve yurttaş sorumluluğumuzla;

§ Teknikerliğe dair kapsamlı görüş ve taleplerimizi tek merkezde toplamalıyız,

§ Sorunlarımızı, mutlaka meslektaşlarımız ve kamuoyu ile paylaşmalıyız,

§ Taleplerimizi, öncelikle iktidara ve muhalefete, seçime girecek durumda olan tüm siyasi partilere iletmeliyiz,

§ Gerek bulunduğumuz İl’den seçilmiş gerekse başka illerden seçilmiş milletvekillerinin desteğini almalıyız,

§ Ekim 2022 başından itibaren yasa çıkana kadar 81 İlde “Teknikerlik 111 Yaşında” ve bir asırdan fazladır hasta, “Sorumlular ise Ustalık Döneminde” konulu eş zamanlı ve düzenli basın açıklaması yapmalıyız,

§ Yerel ve Ulusal Basın-Yayın kuruluşlarında sesimizi duyurmalıyız,

§ Yerel toplantılar, El ilanları, afişler ve gazete ilanlarıyla sesimizi duyurmalıyız,

§ Teknikerler olarak; “Biz meslektaşlarımızı parlamentoya yollamak ve sorunlarımıza bizzat çözüm üretmek istiyoruz” diyecek halde olmalıyız,

§ TTOB Kanun Taslağını, 2022 Kasım ayı içinde çok sayıda meslektaşlarımızın katılımı ile TBMM Başkanlığına sunmalıyız.

§ 2022-2023 yılı içinde TTOB yasamız çıkana kadar; illerde ayda bir ve Ankara’da ise 3 ayda bir olmak üzere toplantılar yapmalıyız,

Kurulacak olan bu mesleki örgütlenme modeli, hiçbir kişi veya kuruluşun güdümünde olmayan, her kişi ve kuruluşa eşit mesafede duran, sadece Teknikerler ve/veya temsilcilerinin karar ve söz sahibi olduğu/olacağı bir modeldir.

Bilimin ve teknolojinin ulaştığı yüksek sevideki mesleki birikimimizi, ülkemizin hizmetine sunarak mesleğimizi ve meslek onurumuzu çok yönlü saldırılara karşı koruma görevimizi mutlaka hep birlikte yapmalıyız.

Öncelikle tek amaç olarak “TTOB-Türk Tekniker Odaları Birliği” nin kuruluşu seçmeli ve kuruluş sonrasında ise eşitlikçi, demokratik, özgür bir meslek örgütü olarak sadece Türkiye ve meslektaşlarımızın insanca bir yaşamı için mesleki dayanışmamızdan alacağımız güç ve cesaretle hayat yolumuza huzurlu ve mutlu devam etmeliyiz.

Ömrü emekten ve demokrasiden yana mücadele ile geçmiş Türkiye sevdalısı bizler ister iktidar ister muhalefet tarafından 2023 seçimleri hazırlıkları sırasında Tekniker ve Teknikerlik konularında tek bir kelime duymadık. Bu durum bizleri çok üzdü ve yeniden bu mücadelenin içine attı ve 2000 yılında yarım kalan çalışmamızı tamamlama kararı aldık. Düşündük ki, söz etmeyen onlar değil, söz ettiremeyen biz-bizler/Teknikerleriz…

Çünkü inanıyor ve biliyoruz ki, artık Teknikerlerde bir karar vermek zorundadır. İnsanoğlu dünyaya gelişine kendisi karar vermediği gibi gidişine de karar veremiyor, ama doğum ile ölüm arasında nasıl bir yaşam sürdüreceğine karar verebiliyor, öyleyse bu hayat Teknikerlerin kendi hayatlarıdır ve mesleki kararları ve çabaları da hayatlarının temel taşlarından biridir. Ve şimdi de düşledikleri hayatları için karar zamanıdır…

Salyangozların bile yürüyüşlerinde iz bıraktıkları bu dünyada, gelecek nesillerin özellikle de Teknikerlerin isteyerek takip edeceği ve sürdüreceği, ailesine-ülkesine ve insanlığa hizmette örnek bir iz bırakacak olan meslektaşlarımızı kayıtsız-şartsız olarak bu çalışmaya katılmaya davet ediyoruz ve bekliyoruz.

Kurulduğu 1993 yılında beri temel amacı; Tekiner’e(insana) ve Teknikerliğe(insanlığa) hizmet etmek olan Tekniker Eğitim Kültür Sağlık Vakfı (TEK-SAV) öncülüğünde Türk Tekniker Odaları Birliği (TTOB) kuruluşunu hep birlikte gerçekleştirmek istiyoruz.

Ve sonuçta TTOB kurulunca; mesleğimiz ve meslektaşlarımızın tüm sorunlarının çözümünde ilk ve tek kurumsal çatı olacak ve de halen MYO’LARINDA okuyan öğrenciler, mezunları ve onların aileleriyle birlikte yaklaşık on milyon yurttaşımıza kurumsal bir yapı ve ülkemize de kalıcı bir hizmet sunmuş olacağız.

Bu ulvi amacın gerçekleşmesi ve tüm taraflarına yararlı olabilmesi için; başta Teknikerler ve onların aileleri olmak üzere, duyarlı her kurum ve kişinin yanında, özellikle de Siyasi Partiler, İş Dünyası, Meslek Odaları, Sendikalar, Üniversiteler, Sivil Toplum Örgütleri ve Basın-Yayın kuruluşlarının bu çalışmaya destek olması gerektiği inancıyla katkılarını esirgemeyecek ilgililere şimdiden teşekkürlerimizi sunarız.22.08.2022

Sevgi ve Saygılarımızla,

Cemal Kutlu

TEKSAV Genel Başkanı

Ve

TTM-Teknikerler Meclisi Kurucular Kurulu Başkanı

E-posta: teksavinfo@gmail.com kutlu.cemal@gmail.com

Merhaba Kıymetli Meslektaşımız,

TEKNİKER ’İN BİRİKİMİ VE ÜLKEMİNİZİN GELECEĞİ…

Ülkemizin jeopolitik ve politik geleceğine yön verecek olan iç ve dış gelişmelerin çok yoğun yaşandığı 2022 yılındayız. Demokratik, Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin 2.yüzyılına (2023) girişi öncesi olan bu yıl çok kritik bir yıldır. Bu yıl aynı zamanda da Teknikerlik Mesleğinin de 111.yılıdır. Artık bu yıl bari Teknikerler için bir seçim ve geçim yılı olsun istiyoruz…

Asır fazlası yaşayan bu Mesleğin Emekli bir mensupları olarak; mesleğimizden, ailemizden ve ülkemizden aldığımız sorumlulukla mesleki ve toplumsal sorunlara dair analiz, görüş, öneri ve taleplerimizi her yerde, her şekilde kamuoyu ile paylaştık ve paylaşmaya da devam ediyoruz-edeceğiz.


Milyonları aşan meslek mensubu ve aileleriyle; ülkemizin en büyük meslek örgütleri arasında yer alması gereken Teknikerlik mesleği ve Teknikerlerin, 111 yıl sonra bile “Türk Tekniker Odaları Birliği”’nin kurularak kurumsal bir kimlik alamamış olması, yaşamımızdaki en büyük üzüntülerimizden biri olmuştur ve olmaya da devam etmektedir.

Teknikerlik Mesleğinde, 31 Temmuz 1911’den beri geçen 111 yıl içinde sorgulanacak çok soru olabilir; bugüne veya bu hale Neden ve Nasıl geldik? vb. sorulara verilecek çok cevaplar da vardır. Ama hiçbir cevap bu günkü durumun devam etmesi için yeterli olamaz ve olmamalıdır da...


Tekniker toplumu, yıllardır derin bir sessizliğin ve nerede ise örgütsel yok olmanın eşiğinde, umut ve ufuk daralmasında, karmaşanın, güvensizliğin ve mühendis olmaktan başka yol olmadığı gibi bir “SAPLANTI” sularında bir asırdan fazla süredir kürek çekiyor(!). Oysaki gerek ülkemizde ve gerekse AB bünyesindeki hiçbir ülkede, sayısı bini geçmiş MYO ve bir milyona yakın öğrencisine, daha önceki mezunları da eklendiğinde mensuplarıyla birlikte, on milyonu aşan örgütsüz bir meslek grubu bulamazsınız. Bu durum ülkemizdeki basın-yayın kuruluşlarının, siyasilerin dikkatini çekmeyebilir ama haber olarak basının, sosyolojik bir vaka olarak da sosyologların, toplum bilimcilerin ve iş dünyasının dikkatini çekseydi bari… Niçin çekmedi ve niçin çekmiyor acaba?


Teknikerlikte gelinen bugünkü noktayı ve devam eden çok sıkıntılı mesleki durumu hem dünyadaki hem Türkiye’deki gelişmelere duyarlı aklı başındaki hiçbir Tekniker kabul edemez asla etmemelidir de. Bu reddedişin içerisinde her branştan, her köyden-kentten, her soydan-soptan, her cinsiyetten, her siyasetten Tekniker mutlaka vardır ve var olmalıdır da…


Siyasi sorumlularca ve acilen TBMM ilgili komisyonlarında; tüm Teknikerlerin, kurumsal, kişisel, görüş ve önerileri alınarak, Teknikerlere özel ülkemizde siyasi ve hukuki bir alt yapı oluşturulmalı ve “TTOB-Türk Tekniker Odaları Birliği” mutlaka kurulmalıdır. “TTOB-Türk Tekniker Odaları Birliği” ’nin kurulması için, 111 yıldır süren sessizlik ve dağınıklık dönemi artık bitirilmelidir. Bugünden itibaren Teknikerler için hayatın her alanında, daha adil bir sistemin oluşturulması için kurulmuş bu tek merkezden birlikte çalışmaya başlanmalı ve mesleğin gelecekteki nesillerine de kurumsal bir yapı bırakılmalıdır.


Bizler inanıyoruz ki, önümüzdeki günler, Teknikerler ’in 111 yıllık uykusundan uyandığı, Tekniker mesleğinin varlığının herkesçe bilindiği, mesleki onuru ve geleceği için doğru adımların atıldığı, sesinin ise hayatın her alanında duyulduğu günler olacaktır…


Bilgi ve teknolojiyle gelişen ülkemizde; ara insan gücüne daha çok ihtiyaç vardır. Büyük Türkiye’ye doğru durdurulamaz bu gidiş içindeki hiçbir Tekniker için, bugünden sonraki Türkiye bundan önceki gibi asla olmayacaktır, olmamalıdır da…

Bu alanda deneyimli bizim kuşağa düşen son görev ise; 111 yıllık Teknikerlik mesleğini derin uykusundan hemen uyandırmak ve geçmişine fazla takılmadan oradan aldığımız dersle yeni bir umut olan ve ufuk taramasına ihtiyaç duyulan bir meslek örgütünün TTOB’UN kurulmasında öncü güç olmalıdır. Bizler, çağdaş hayatın her alanında Teknikerlerinde söz sahibi olduğu yeni bir Türkiye için yola çıkmalıyız dedik ve çıktık. Sizlerin de insanca yaşadığı, geleceğe güvenle baktığı, sosyal barışının tesis edildiği, hayatının her alanında adaletli bir Türkiye istiyor ve bu uğurda da mücadele ediyor olduğunu görmek istiyoruz.


BİZLER İLK ADIM OLARAK; Teknikerlik mesleği alanında 1993 yılında kurulmuş ve daha kuruluşunun ilk yılında 9. Cumhurbaşkanımız rahmetli Süleyman DEMİREL’İN himayesinde uluslararası sempozyum yapmış ilk ve tek vakıf olan TEK-SAV’DAN, Teknikerlik mesleğinin 111. Yılında Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikler açmasını talep ettik ve bu karar alındı. Böylece tüm illerdeki Tekniker temsilcilerle kamuoyunun en geniş tabanlı desteğini alarak, TBMM’DEKİ siyasi partilerin dikkatini TTOB’UN kuruluşuna çekeceğiz ve kuruluş yasası çıkana kadar da hayatın her alanındaki Tekniker meslektaşlarımızı “Bölüşürsek TOK, Bölünürsek YOK Oluruz.” Yunus Emre, anlayışla birlik ve beraberliğe davet ediyoruz ve edeceğiz.


İKİNCİ OLARAK; Teknikerlik mesleğinde eğitim öğretim alarak ülkemize uzun yıllar hizmet vermiş ortalama 50 yıllık tecrübeli 5 meslektaşımızla, TTM-Tüm Teknikerler Meclisi Kurucular Kurulunu kurduk. TEKSAV öncülüğünde 2000 yılında DSP-ANAP-MHP koalisyon hükümetinin yıkılmasıyla yarım kalan TTOB Kanun Taslağını güncelledik ve TBMM de grubu ve temsilcisi olan siyasi parti genel merkezlerine elden teslim ettik.


ÜÇÜNCÜ OLARAK; kurtuluşa ve kuruluşa giden “Büyük Taarruz Zafer Haftası” 100.yılı ve Teknikerlik mesleğinin de 111.yılıdır diyerek, 22 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 15.00 da Anıtkabir resmi ziyareti ile yola çıktık ve TTOB kuruluna kadar da devam edeceğiz. Aynı gün ve sonraki günlerde de basın açıklaması yaptık.


DÖRDÜNCÜ OLARAK; 2022 Kasım ayı içinde TEKSAV’IN 81 İlden seçeceği temsilcilerle ve çok sayıda meslektaşlarımızın katılımı ile tek elden TBMM Başkanlığına TTOB kuruluş yasası teklifimizi sunmalıyız. Ve artık Teknikerler olarak, branş mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ayrı-ayrı temsil iddiasından vazgeçmeli ve TTOB kurucular kuruluna ve bu kurumsal yapısı içinde oluşacak meslek odalarının kuruluşuna destek olmalıyız.

TTOB kuruluşu öncesi ve sonrasında meslektaş ve yurttaş sorumluluğumuzla;

§ Teknikerliğe dair kapsamlı görüş ve taleplerimizi tek merkezde toplamalıyız,

§ Sorunlarımızı, mutlaka meslektaşlarımız ve kamuoyu ile paylaşmalıyız,

§ Taleplerimizi, öncelikle iktidara ve muhalefete, seçime girecek durumda olan tüm siyasi partilere iletmeliyiz,

§ Gerek bulunduğumuz İl’den seçilmiş gerekse başka illerden seçilmiş milletvekillerinin desteğini almalıyız,

§ Ekim 2022 başından itibaren yasa çıkana kadar 81 İlde “Teknikerlik 111 Yaşında” ve bir asırdan fazladır hasta, “Sorumlular ise Ustalık Döneminde” konulu eş zamanlı ve düzenli basın açıklaması yapmalıyız,

§ Yerel ve Ulusal Basın-Yayın kuruluşlarında sesimizi duyurmalıyız,

§ Yerel toplantılar, El ilanları, afişler ve gazete ilanlarıyla sesimizi duyurmalıyız,

§ Teknikerler olarak; “Biz meslektaşlarımızı parlamentoya yollamak ve sorunlarımıza bizzat çözüm üretmek istiyoruz” diyecek halde olmalıyız,

§ TTOB Kanun Taslağını, 2022 Kasım ayı içinde çok sayıda meslektaşlarımızın katılımı ile TBMM Başkanlığına sunmalıyız.

§ 2022-2023 yılı içinde TTOB yasamız çıkana kadar; illerde ayda bir ve Ankara’da ise 3 ayda bir olmak üzere toplantılar yapmalıyız,

Kurulacak olan bu mesleki örgütlenme modeli, hiçbir kişi veya kuruluşun güdümünde olmayan, her kişi ve kuruluşa eşit mesafede duran, sadece Teknikerler ve/veya temsilcilerinin karar ve söz sahibi olduğu/olacağı bir modeldir.

Bilimin ve teknolojinin ulaştığı yüksek sevideki mesleki birikimimizi, ülkemizin hizmetine sunarak mesleğimizi ve meslek onurumuzu çok yönlü saldırılara karşı koruma görevimizi mutlaka hep birlikte yapmalıyız.

Öncelikle tek amaç olarak “TTOB-Türk Tekniker Odaları Birliği” nin kuruluşu seçmeli ve kuruluş sonrasında ise eşitlikçi, demokratik, özgür bir meslek örgütü olarak sadece Türkiye ve meslektaşlarımızın insanca bir yaşamı için mesleki dayanışmamızdan alacağımız güç ve cesaretle hayat yolumuza huzurlu ve mutlu devam etmeliyiz.

Ömrü emekten ve demokrasiden yana mücadele ile geçmiş Türkiye sevdalısı bizler ister iktidar ister muhalefet tarafından 2023 seçimleri hazırlıkları sırasında Tekniker ve Teknikerlik konularında tek bir kelime duymadık. Bu durum bizleri çok üzdü ve yeniden bu mücadelenin içine attı ve 2000 yılında yarım kalan çalışmamızı tamamlama kararı aldık. Düşündük ki, söz etmeyen onlar değil, söz ettiremeyen biz-bizler/Teknikerleriz…

Çünkü inanıyor ve biliyoruz ki, artık Teknikerlerde bir karar vermek zorundadır. İnsanoğlu dünyaya gelişine kendisi karar vermediği gibi gidişine de karar veremiyor, ama doğum ile ölüm arasında nasıl bir yaşam sürdüreceğine karar verebiliyor, öyleyse bu hayat Teknikerlerin kendi hayatlarıdır ve mesleki kararları ve çabaları da hayatlarının temel taşlarından biridir. Ve şimdi de düşledikleri hayatları için karar zamanıdır…

Salyangozların bile yürüyüşlerinde iz bıraktıkları bu dünyada, gelecek nesillerin özellikle de Teknikerlerin isteyerek takip edeceği ve sürdüreceği, ailesine-ülkesine ve insanlığa hizmette örnek bir iz bırakacak olan meslektaşlarımızı kayıtsız-şartsız olarak bu çalışmaya katılmaya davet ediyoruz ve bekliyoruz.

Kurulduğu 1993 yılında beri temel amacı; Tekiner’e(insana) ve Teknikerliğe(insanlığa) hizmet etmek olan Tekniker Eğitim Kültür Sağlık Vakfı (TEK-SAV) öncülüğünde Türk Tekniker Odaları Birliği (TTOB) kuruluşunu hep birlikte gerçekleştirmek istiyoruz.


Ve sonuçta TTOB kurulunca; mesleğimiz ve meslektaşlarımızın tüm sorunlarının çözümünde ilk ve tek kurumsal çatı olacak ve de halen MYO’LARINDA okuyan öğrenciler, mezunları ve onların aileleriyle birlikte yaklaşık on milyon yurttaşımıza kurumsal bir yapı ve ülkemize de kalıcı bir hizmet sunmuş olacağız.


Bu ulvi amacın gerçekleşmesi ve tüm taraflarına yararlı olabilmesi için; başta Teknikerler ve onların aileleri olmak üzere, duyarlı her kurum ve kişinin yanında, özellikle de Siyasi Partiler, İş Dünyası, Meslek Odaları, Sendikalar, Üniversiteler, Sivil Toplum Örgütleri ve Basın-Yayın kuruluşlarının bu çalışmaya destek olması gerektiği inancıyla katkılarını esirgemeyecek ilgililere şimdiden teşekkürlerimizi sunarız.22.08.2022

Sevgi ve Saygılarımızla,

Cemal Kutlu

TEKSAV Genel Başkanı

Ve

TTM-Teknikerler Meclisi Kurucular Kurulu Başkanı

E-posta: teksavinfo@gmail.com kutlu.cemal@gmail.com